Алюмінієвий посуд та чавун

Дедалі популярнішим стає такий звичний чавун. Вибираючи чавун, зверніть увагу на те, що він має бути з високоякісним емальованим покриттям, аби не ржавів і довго служив. Щоправда, такий посуд буде недешевим, але гроші себе виправдають. Він зручний для готування в духовці, а також для м’ясних та овочевих рагу, оскільки товсті стінки чавунного посуду ще довго зберігають тепло. Доволі багато посуду виготовляють з алюмінію. Його переваги – невелика вага і швидке приготування їжі. Сковорідки виготовляють здебільшого з литого алюмінію, покриття яких роблять з використанням новітніх технологій. Популярністю вже довгий час у нас користується посуд з тефлоновим покриттям. Запорукою успіху є гарний вигляд та антипригарні властивості. У спеціалізованих посудних магазинах вже з’являються альтернативи тефлону. Вчені постійно працюють над новими технологіями покриття посуду, аби зробити їжу, яку готують у ньому, здоровішою. До слова, посуд, покриття якого можна назвати наступним поколінням після тефлону - титанове чи керамічне покриття. Фахівці наголошують – користуватися тефлоном можна, але строго дотримуючись правил – перемішувати їжу можна лише спеціальними або дерев’яними лопатками, якщо ж покриття пошкоджене, сковорідку треба викинути.

Коментарі

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати коментарі Вхід