Правильний догляд - запорука якості

Фахівці застерігають – купуючи посуд, треба звертати увагу не лише на зовнішній вигляд і лейбу, але й пересвідчитися, що він справді якісний. Варто мати різний посуд для приготування різної їжі, а також окремий посуд для подавання її на стіл. Побутує думка, що сковорідки та каструлі повинні бути важкі, адже, якщо вони легкі та ще й дешеві, можуть швидко деформуватися. Однак, найбільшу увагу треба звертати на те, аби було якісне покриття.  Стінки сковорідки не повинні бути тонше 3 мм. Інакше вони теж змінять форму під час нагрівання, а антипригарний шар, якщо він є, зруйнується. Вибираючи посуд, варто звертати увагу на ручки та їхні кріплення. Вони повинні бути з нержавіючих матеріалів. Якщо ручки з антипригарним покриття прикріплені зсередини, вони можуть пошкодити саме покриття. Ручки також не повинні нагріватися. Посуд треба добре обдивитися з усіх боків, аби не було механічних пошкоджень: тріщин, дефектів тощо. Внутрішня поверхня сковороди й каструлі повинна бути рівною. Кришка має чітко підходити за розміром і щільно прилягати до посуду. Купити хороший посуд це лише півсправи. Аби посуд мав добрий вигляд, служив довго, а їжа, приготована в ньому, була смачна та корисна, його треба правильно доглядати. Передусім, купивши обновки для кухні, варто поцікавитися інструкцією і тим, як правильно його доглядати. Більшість посуду не любить чищення абразивними матеріалами чи жорсткими щітками. Зокрема, такі способи очистки категорично протипоказані посуду з антипригарним покриттям, емальованим каструлям і навіть алюмінію. Адже в такому випадку руйнується поверхня і в їжу можуть потрапляти небезпечні для здоров’я елементи. Якщо ж таки їжа пригоріла і посуд потребує порятунку, його можна залити водою з содою чи рідким миючим засобом і залишити на певний період. Якщо каструля з алюмінію потемніла, за старими бабусиними рецептами її колір можна відновити, наповнивши її водою з оцтом чи лимонним соком, і прокип’ятити 15 хвилин. Або ж застосовувати спеціалізовані сучасні миючі засоби. За консультацією можна звернутися в спеціалізовані магазини. Для емальованого посуду найкраще підійде губка і мильна вода. В жодному разі не застосовуйте порошки, адже емаль дуже легко пошкодити. Не надто якісна емаль не любить і різких перепадів температури. Окрім цього, різкого перепаду температур не любить і багато іншого посуду. Тефлоновим сковорідкам краще не влаштовувати контрастного душу, а посуд з термостійкого скла і кераміки треба оберігати від будь-якого різкого перепаду температури: їх не можна ставити у розпечену духовку, а коли витягуєте з неї, краще поставити на спеціальну або дерев’яну дощечку. Вдалого вам вибору і смачних страв.

Коментарі

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати коментарі Вхід